Termék gyorskereső

Szállítási díjak

Házhozszállítás GLS futárral:
- előre utalással: 1790 Ft / csomag
- utánvéttel: 2090 Ft / csomag
- bankkártyás fizetéssel: 1790 Ft / csomag
 
Pick Pack Pontra kézbesítés:
- Egységesen 1090 Ft / csomag
 
GLS CsomagPontra kézbesítés:
- Egységesen 990 Ft / csomag-tól
 
Foxpost terminálba kézbesítés:
- Egységesen 990 Ft / csomag-tól

MPL házhozszállítás:
- 2990 Ft / csomag-tól

MPL csomagautomata és csomagpont:
- 1890 Ft / csomag-tól

 
Díjaink egész Magyarország területére érvényesek.

Kapcsolat

Ügyfélszolgálat

06 (30) 274-2430
info@toparuk.hu
 
Ügyfélszolgálat hívható:
Hétfőtől péntekig
9 - 17 óráig
 
Webshop rendelés leadható:
Hétfőtől vasárnapig
0 - 24 óráig

Hol található Pick Pack Pont?

Szavazás

Hasznosnak találta weboldalunkat?
Igen, megtaláltam a szükséges információt
Nem, szükség volna további információk közlésére

Rajongói oldalunk

Grillezési tanácsok, receptek, termékek

Milyen grillsütőt válasszunk, hogyan készítsük elő a húsokat és hogyan grillezünk? Az alábbi sorokban minderre választ kaphat, ha pedig grill recepteket keres, akkor is jó helyen jár.

Grillezési tanácsok és receptek a Landmann-tól
 

Segítségre van szüksége grillkészülék vásárlásához, vagy többet szeretne megtudni a grillezési módszerekről?

A grillezés az egyik legkellemesebb kerti, társasági időtöltés. Ahhoz azonban, hogy a grillezett étel a lehető legfinomabbra sikerüljön, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni. Ha ezeket az alapszabályokat betartja, biztos lehet abban, hogy a grillpartyja csodásan sikerül majd és örökre emlékezetes marad!

A grillsütő kiválasztása

A faszenes grill a hagyományos konyha fontos eleme: sütni a forró parázs felett. Egy nyilvánvaló előny az a különleges íz, melyet az izzó faszénen történő sütés kölcsönöz az azon elkészített ételeknek.

A gázgrillek ezzel szemben praktikus tulajdonságaikkal tűnnek ki. A gázgrillt csak csatlakoztatni kell egy gázpalackhoz és az elektromos gyújtás segítségével egy mozdulattal be lehet gyújtani.
A gázláng segítségével vagy lávaköveket hevítünk fel, melyek a fölé helyezett ételeknek adják le a hőt, vagy pedig öntöttvas vagy rozsdamentes lapot melegítünk fel, melyen az ételeket ráhelyezve sütjük meg.
A gázgrill legkiemelendőbb előnye az egyszerű kezelhetőség és a jó tisztíthatóság: 5 perc alatt üzemkész és a sütés után nem kell a faszenes grilleknél megszokott hamu eltakarításával foglalkozni.

Mindkét készüléknek vannak előnyei és hátrányai, így a végső döntést az alapján hozzuk meg, mely jellemzők számunkra a legfontosabbak.

A grillezendő nyersanyag előkészítése

- A kerti sütéshez mindig friss húst és ne mélyhűtben tárolt húst használjunk!
- Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert sütés közben a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkezhetnek!
- Az esetleges inakat még pácolás előtt legalább 4-5 centinként vágjuk át, hogy sütéskor ne ránthassák össze a húst.
- A hússzeletek ne legyenek túl vastagok, mert akkor nem sülnek át! (Pl. a pulykát klopfolással vékonyíthatjuk.)
- Mindenképpen javasolt a grillezés előtti napon a húst bepácolni, mert így az különösen aromás és puha lesz. Ha pácolás előtt óvatosan bevágjuk a hússzeleteket, akkor az meglehetősen lecsökkenti a pácolási idő hosszát.
- A bevágott hússzeleteket elég akár 15 percig is pácolni, a bevágatlan és vastagabb szeletek pácolásához kb. 6 óra szükséges.
- Pácoláskor használjunk fém, vagy üvegedényt! Műanyag edény nem alkalmas pácolásra, mert benne a hús elveszítheti frissességét.
- Grillezés előtt ne sózzuk meg a húst, mert az nedvességet von el a tőle és sütés közben kiszáradhat.

A grillsütő előkészítése

A grillsütő előkészítésekor már tudjuk, hogy milyen grillt fogunk használni. Egy Landmann grill lehet faszéntüzelésű,-vagy gázgrill. Az alábbiakban  használati utsaítást adunk Önnek ahhoz, hogy hagyan készítse elő a grilleszközöket a tökéletes sütéshez.

Faszéntüzelésű grillezés:
Faszéntüzelésű grillek használatakor kétfajta anyaggal táplálhatjuk a tüzet; faszénnel vagy brikettel.

Brikett használatakor helyezzen egy gyújtókockát (pl. Landmann gyújtókockát, cikksz.: 0140, 0142, 0143) az égéstérbe és fölötte a brikettekből képezzen gúlát.
Faszén használatakor töltsön az égéstérbe egyharmadig faszenet és tegye közé a gyújtóst. Mindkét variációhoz jól alkalmazható a Landmann grillgyújtó folyadék (cikksz.: 0130).
Az egyszerűbb begyújtás érdekében pedig használjon Landmann grillgyújtó kéményt (cikksz.: 0131). Mind a faszenes, mind a brikettes módszer esetén gyufával, vagy öngyújtóval gyújtsuk  meg a tüzet.
A gyerekeket minden esetben tartsuk távol a tűzhelytől!
A sütés csak akkor kezdődhet el, ha a szén már világosszürke hamuval fedett.
Kb. 20-30 percre van ahhoz szükség, hogy a faszén, vagy a brikett leégjen.

Gázgrillek használata:
Vagy túl sok időbe kerül Önnek a faszenes grillezés? Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy az Ön számára a gázgrill a megfelelő!

A gázgrill tetejét csak fel kell nyitni és a gázszelepet eltekerni és  sütő máris készen áll.
Ezután várjon egy pillanatot és a Piezo gyújtóval gyújtsa be a készüléket.
Ha nem gyulladna be elsőre, akkor várjon egy pár percet és próbálja meg még egyszer. Kérjük, hogy ne gyújtsa meg túl sűrűn egymás után a gyujtót, mert az robbanásveszélyes! Amint sikerült begyújtani az égőt, kérjük állítsa a készüléket a legerősebb fokozatra és csukja be a tetejét. Kb. 10-15 percen belül a grill készen is áll a sütésre.
Kérjük, hogy figyeljen arra, hogy a készülék mindig tiszta és zsírmentes legyen!
Ha lávakövet használunk a grillezésehez, akkor ajánlatos a köveket több használat után forró vízben feloldott tisztítószerrel tisztítani. Tisztítás után a köveket meg kell szárítani és utána visszatenni a készülékbe.
A grilleszközök, pl.: tálcák, rostélyok, kosarak, polcok tisztításához praktikusan használható a szórófejes Landmann grilltisztító spray (cikksz.: 0145).

A grillezett étel mindig legyen a lehető legzsírmentesebb. A bepácolt húst a grillezés előtt egy konyhai kendővel fel kell itatni. A nagyon zsíros húsokat érdemes nemesacél, alumínium, vagy zománcozott tálcán grillezni. Ilyen tálcákat kerek és szögletes formában a Landmann szortimentben nagyon széles választékban talál.
Ha ennek ellenére sütés közben ég rajta a zsír, akkor kapcsolja ki az égőt és helyezze át a grillezett ételt egy másik sütőfelületre. Ezek után újra gyújtsa be a készüléket.

Fontos!
- Faszéntüzelésű grill esetében csak faszénnel tápláljuk a grillt! Száraz leveleket és festett deszkákat ne használjunk, mert az ételek nem kívánatos ízeket, szagokat és káros anyagokat vehetnek át!
- Fából készült nyárs használata esetén a húsok felszúrása előtt mindig mártsuk be a nyársat vízbe, hogy a két vége ne égjen meg sütés közben!
 
A grillezés két alapvető technikája
Az alábbiakban részletes tájékoztatást adunk arról, hogy milyen grillezési módszerek léteznek és hogyan kell a grillezés technikáját elsajátítani.

Direkt grillezés:
Az ételt közvetlenül a faszén vagy a brikett fölé helyezzük. Figyeljünk  rá, hogy a faszén (vagy a brikett) és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy az étel ne égjen meg sütés közben.


Indirekt grillezés:
A grill közepébe csepegtető tálcát helyezünk - ilyet katalógusunk74. oldalán talál - és ennek egyik, vagy mindkét oldalára helyezzük el a faszenet vagy a brikettet. E fölé helyezzük a grillrácsra a húst. Ez a módszer abban az esetben különösen ajánlott, ha nagyméretű, vastag és zsíros hússzeleteket grillezünk, - mint pl. rostélyos. Így elkerülhetjük azt, hogy a  hús lángra lobbanjon vagy megégjen. Egy 26”-os grillen a tálca mindkét oldalán összesen kb. 30 db faszenet vagy brikettet tudunk elhelyezni, amely kb. 45 percnyi grillezésre elegendő. További 45 percnyi grillezéshez. kb. további 9-10 faszénre, brikettre lesz szükség.

 
Hogyan állapítsuk meg az izzó faszén hőmérsékletet, ha nincs hőmérőnk?
Tartsa a tenyerét éppen a grill fölé. Számoljon ezer egyszáztól felfelé egyenként és ha a kezét

- csak két másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz nagyon forró (kb. 375 fokos),
- három másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 350 fokos),
- négy másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 300 fokos),
- öt másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz alacsony hőfokú (kb. 250 fokos).
 
Indulhat a grillezés!
 
- Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már nem lángol, hanem parázslik és izzik! A már fehérré vált faszén a legalkalmasabb a grillezésre.
- A tüzet kis hamu rászórásával is lefolythatjuk, ami arra is jó, hogy hosszabb ideig egyenletes hőt adjon.
- A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz, ezért ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk és így sütjük, akkor szépen megpárolódik és nem ég meg. Ha megpárolódott a hús, akkor vegyük le a fóliát és még utána is grillezzük meg egy kicsit!
- Alufólia használatakor annak matt fele nézzen a parázs felé!
- Másik megoldás a hatékony sütésre: használjon fedett grillt (pl. faszéntüzelésű grillgombát, vagy gázgrillt), ezekben ugyanis hamarabb megfő a hús és biztos lehet abban, hogy nem ég meg!
- A húsokat grillezés közben soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassunk. A többszöri forgatást is kerüljük.
- Faszéntüzelésű grillek használatakor a tűz erősségét és ezzel együtt a sütés hőfokát a parázs szét -vagy összehúzásával és a grillrács és a faszén távolságának változtatásával szabályozhatjuk.
- Fogyasztás előtt a megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől, mert az egészségre ártalmas policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhat.

Hogyan grillezük az egyes húsokat?

Szárnyasok grillezése

- A csont nélküli combot, vagy a lebőrözött csirkemellet közepesen erősre sütve direkt grillezéssel  kb. 8-12 percig kell grillezni. Ez alatt az idő alatt a belseje is megsül úgy, hogy félidőben csak egyszer forgatjuk meg.
- A csontos szárnyast indirekt módon közepesen erősre kb. 30-40 percig kell grillezni úgy, hogy a csontos fele legyen alul. Ha szereti az átsült bőrt, akkor  a grillezés utolsó 5 percében a csirkemellet a bőrös oldalával lefelé forgassuk  és direkt módon grillezzük.
- Az egész csirkét, vagy pulykát óvatosan addig grillezzük, hogy a folyadékok eltávozzanak belőle és a mell belső hőmérséklete elérje a 77ºC-ot és és a szélén, a legvékonyabb részeken pedig a 82ºC-ot.  (Ha egész szárnyas hőmérsékletét méri meg, mindig figyeljen arra, hogy a hőmérő ne érjen csontot, ugyanis az elferdítheti a mért eredményt.)

Marhahús grillezése

- Puha, szaftos steak elérése érdekében grillezés előtt 20-30 perccel vegyük ki a bepácolt húst a hűtőből és hagyjuk állni. Miután levesszük a grill-rácsról a húst, akkor is hagyjuk állni 5-10 percet, hogy a húsnedvek helyreálljanak.
- A következő hússzeletet sütés előtt kenjük be vékonyan egy extra adag olívaolajjal, mielőtt a sütőrácsra helyezzük.
- A puha hátszínnél keményebb húsrészeket mindenképpen pácolni kell.
- A puhításhoz a hús- nak tartalmaznia kell valamilyen savas anyagot, mint pl. gyümölcs,-vagy zöldséglevet, joghurtot, bort, vagy ecetet.
- Annak érdekében, hogy elkerüljük, hogy a hús felgöngyölődjön, vágjuk be a hús külső szélét kb. 1 ujjnyi távolságokban.

 
Zöldségek grillezése

- El akarja kápráztatni vendégeit? Szolgáljon fel grillezett spárgát. Könnyű elkészíteni és csodálatos íze van!
- A legtöbb zöldség nagyon könnyen megsül a grillen, így rajtuk kell tartani a szemünket.
- Ha szereti a grillezett répát, az ízével a mennyekbe repítheti! Egyszerűen távolítsa el a héját, vagy tisztítsa meg és vékonyan kenje be olívaolajjal és indirekt grillezéssel kb. egy, másfél órát süsse, amíg megpuhul.
 


 
Grill receptek

Válogasson kedvére a klasszikus grill receptek és vegetáriánus grill recepjeink között.

-  receptek (kb. 50 dkg húshoz)

Csípős-ketchupos - hoz: (csirkeszárny, csirkecomb)

- 1dl balzsamecet
- 3 ek ketchup (vagy paradicsompüré)
- 2 ek cukor
- 2 kk só
- 2 kk csili szósz (vagy 3 kk Erős Pista)

Fokhagymás-gyömbéres - hoz: (csirkehús, pulykahús, sertéshús)

- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1kk cukor
- 1kk gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma

Paprikás - hoz: (sertéstarja, sertéscomb)

- 0,5 dl olívaolaj
- 2 kk mustár
- 1dl tej
- 1kk delikát
- 1db csípőspaprika
- Bors

Barna - hoz: (sertés)

- 5 ek ketchup
- 5 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 0,5 dl olívaolaj

Joghurtos - hoz: (csirkehús, pulykahús)

- 2 dl joghurt
- Só, bors
- 0,5 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma

Worchester - hoz: (sertéshús, marhahús)

- 2 kk worchester szósz
- 0,5 dl borecet
- 2 ek mustár
- 0,5 olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1kk csili szósz
- 1kk őrölt babérlevél
- bors
 
Grillezett gyümölcsnyárs

Hozzávalók:
- Nagyszemű eper
- negyed ananász
- fél mangó

Elkészítés:
Az epreket félbevágjuk, a mangót kimagozzuk és a húsát felkockázzuk, az ananászt pedig a héjától megtisztítjuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket  ráhúzzuk a nyársra és faszén felett rövid ideig grillezzük.

Olaszos grillezett csirke
 

Hozzávalók:
- 2 kicsi, grillezni való csirke (körülbelül 80 dkg súlyúak),
- 1 evõkanál reszelt vöröshagyma,
- 2 dkg margarin,
- 1 teáskanál paradicsompüré,
- 1-1 mokkáskanál törött fekete bors,
- rozmaring,
- kakukkfû,
- bazsalikom,
- 1 szál friss zellerzöld,
- 5 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt,
- ízlés szerint só.

Elkészítés:
A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fûszert jól összekeverjük a margarin felével, megsózzuk, majd a kiöblített és leszárított csirke hasába kenjük.
A csirkéket nyársra húzzuk, kívülrõl bekenjük a sós margarinnal, majd pirosra sütjük. Sütés után a csirkéket levesszük a nyársról és feldaraboljuk őket, rátesszük a grilltálcára vagy a tepsire és megszórjuk reszelt sattal. Így addig grillezzük, amíg a sajt rá nem olvad a csirkére. Figyelem! A sajtot csak olvasszuk fel és ne égessük meg, mert akkor keserű lesz!
Mennyei!

Egyszerű, grillezett sertésflekken, vagy báránykaraj

Hozzávalók:
- 1 kg tarja vagy karaj,
- olaj,
- só,
- liszt,
- őrölt paprika
 
Elkészítés:
A vékony hússzeleteket gyengéden klopfoljuk meg és alaposan olajozzuk be. Fém,-vagy üvegedényben 2 órára tegyük a hűtbe pácolás után lisztben és őrölt paprikában forgassuk meg, majd faszénparázs felett rostélyon hirtelen süssük barnára. Sütés közben sózzuk, ha kell.
A köretek nagy választékával gazdagíthatjuk. Egyszerű, de nagyon finom!

Grillezett sörös-mustáros sertésflecken

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús ( lehetőleg vékony szeletekben),
- 1 fej vöröshagyma,
- grill fűszerkeverék,
- 4 evőkanál mustár,
- apróra vágott petrezselyem,
- Olaj,
- 1 evőkanál borecet,
- 1 dl világos sör,
- 2 babérlevél,
- őrölt bors és só

Elkészítés:
A mustárt keverjük el az olajjal és az ecettel, tegyük bele az apróra vágott petrezselymet és a kockákra vágott vöröshagymát, majd az egészet öntsük fel a sörrel. Tegyük bele a babérleveleket és a grill fűszerkeverékkel bedörzsölt húst forgassuk bele. Tegyük át egy fém,-vagy üvegedénybe, folpackkal fedjük le és 2 órára tegyük be a hűtőszekrénybe pihenni. Tanácsos pácolás közben kétszer megforgatni. Ha a hús jól felszívta a pácot, akkor következhet a grillezés!
Csak sütés közben sózzuk a húst, ha szükséges, de akkor is enyhén!
Egy-egy szelet húst kb.10 percig grillezzünk és  közben kenegessük a mártással.
Bármilyen körettel fogyaszthatjuk. Fenséges!


Grillezett Camambert sajt fóliahajóban sült karfiollal (vagy brokkolival)

Hozzávalók:
- camambert sajt (fejenként 1 egész)
- karfiol, vagy brokkoli,
- 1 fej fokhagyma,
- ½  l tejszín,
- 1 db tojás,
- só,
- bors
- reszelt sajt vagy parmezán

Elkészítés:
Fóliából készítünk 4 db fóliahajót ( 2 db. A4 méretű fóliát egymásra rakunk és ezeket a két végénél összecsavarjuk, hogy batyuformája legyen). Ebbe kerül később a tejszínes brokkoli. Félretesszük.
Karfiolt, vagy a brokkolit apróbb darabokra vágjuk, sós vízben megőfzzük és leszűrjük. A fokhagymát serpenyőben kicsit megpirítjuk és felöntjük tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. A tojást is beleütjük a tejszínbe és elkeverjük, majd a brokkolit, vagy a karfiolt beletesszük és felforraljuk.
Az egészet beletöltjük a 4db fóliahajóba és megszórjuk reszelt sajttal, vagy parmezánnal. Óvatosan helyezzük a batyukat a grillrácsra.
A sajtot egészben helyezzük a grillrácsra és mindkét oldalát 1-1 percig grillezzük úgy, hogy ne folyjon szét a grillrácson. Szervírozáskor a batyuk tartalmát a sajt mellé rakjuk a tányéron. Jó étvágyat!

Grillezett feta sajt salátaágyon, grillezett zöldségekkel

Hozzávalók:
- ½ kg. keményebb fajta feta sajt (vagy kimondottan grillsajt)
- kaliforniai paprika,
- cukkíni,
- fél paradicsom,
- vékonyra vágott sárgarépa,
- édes hagyma,
- idényjellegű saláta
- olívaolaj,
- balzsamecet

Elkészítés:
A zöld salátákat összetépkedjük, olívaolajban megforgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük és a tálak közepére halmozzuk. Később a tetejére kerül a sajt, a tál széleire pedig a grillezett zöldségek.
A grillezendő kaliforniai paprikát, cukkínit, paradicsomot, sárgarépát és hagymát megtisztítjuk, felvágjuk és grill fűszeres olajban megforgatjuk, úgy, hogy jól felszívja az olajat. Utána mehet a rácsra! Addig grillezzük, amíg picit meg nem barnul.
A felvágott feta sajtot 1-2 percig grillezzük, majd a slátára helyezzük és körbe rakjuk a grillezett zöldségekkel. Extra finom!

Grillezett gombás-póréhagymás batyu

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 csomag póré hagyma
- 10 dkg vaj

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat félbe ill. négybe vágjuk. A póréhagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A gombát és a hagymát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és egyenlő adagokban alufóliába csomagoljuk. A batyukba 1-1 adag vajat is tegyünk, hogy egyenletesen párolódhasson a gomba és a hagyma. A csomagokat a grillrácsa fektetjük, és 10-15 percig így pároljuk. Grillezett húsokhoz, vagy fő ételekhez köretnek is kíváló! Ha elkészült, adhatunk még hozzá vajat.
Ínyenceknek való!

Pikáns grillezett hal

Hozzávalók:
- 8 tonhalfilé (7 dkg-osak);
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 szem bors,
- 1 kis csípős pirospaprika,
- őrölt bors és só
- Grill fűszerkeverék,
- 2 dl fehérbor,
- 2 citrom leve;
- 2 dl paradicsomlé,
- 4 evőkanál kapribogyó,
- apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:
A pácoláshoz a hagymákat és a fokhagymát felaprítjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait meg ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A grill fűszerkeverékkel és a borssal megszórjuk a halszeleteket és tálra tesszük. A hagyma- és fokhagymadarabokat, valamint a paprikadarabokat rászórjuk a halra és az egészet leöntjük a citromlével és a borral. Mindezt lefedjük a folpackkal és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan forgatjuk úgy, hogy a hagyma és a paprika egyenletesen kerüljön a halra. Két óra múlva kivesszük és lecsöpögtetjük. Ezután a halat oldalanként 3-5 percig grillezzük és grillezés közben enyhén sózzuk.
A szószhoz paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kapritbogyót és a petrezselyemet, valamint sóval és borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
 

 
Grill termékek
Termékeinket IDE kattintva tekintheti meg
.

 

Forrás: www.landmann.hu

Honlap készítés